תהליך הבנייה של פרגולות עץ מעוצבות
פרגולות עץ מעוצבות זהו אחד הטרנדים החמים ביותר בתחום העיצוב של הבית בשנים האחרונות, וכזה שמשמש גם כפיתרון פרקטי במלוא מובן המילה. פרגולות מעץ מופיעות כיום ביותר ויותר חצרות ומרפסות בישראל, ומסיבות ברורות. החדשות הטובות עוד יותר הן שבניית פרגולה כיום אינה משימה מורכבת כלל וכלל: איך בדיוק עושים זאת נכון?
פרגולות -מגוון רחב של אפשרויות
ההחלטה על בניית פרגולה מעץ כוללת בתוכה יתרונות אפשריים רבים. אלא שעוד לפני שאלה יתגשמו, ואפילו לפני שהליך הבניה ייעשה בפועל, נדרש להשקיע מחשבות בתכנון הפרגולה. ההחלטה הראשונה היא לגבי סוג העץ שממנו עשויה הפרגולה, כשאפשרויות נפוצות הן עץ אורן, עץ גושני או עץ בעל מספר שכבות. כל חומר גלם טומן בחובו מאפיינים משלו: האורן יהיה עדין יותר, למשל, בעוד העץ הגושני מתאים למעוניינים במראה כפרי.
השלב הבא הוא ההחלטה על סגנון הפרגולה, גודלה, כיוונה וכן הלאה. רוב הפרגולות בישראל נבנות כיום בהתאמה אישית, בהתאם למאפיינים המוגדרים של המרחב הנתון, ועל פי הרצונות של בני הבית. עם זאת, בשלב הזה מומלץ מאד להיעזר בידע המקצועי של החברות המספקות את הפרגולה בפועל, ולבחון את מגוון הדגמים או הסגנונות שהיא מציעה.
הליך הבניה בפועל
לאחר שלבי התכנון, ורק כשמוודאים ברשות המקומית הרלוונטית כי אכן יש את ההיתר לביצוע המלאכה הזו, מתחיל החלק המעשי של בניית הפרגולה. השלב הראשון, בהקשר הזה, הוא הכנת השטח לפרגולה: למשל, חפירת הבורות הזעירים באדמה. השלבים הבאים הם בנייתם של עמודי התמיכה של הפרגולה והצבה שלהם ביסודות, הרכבת וחיבור הקרשים, הן לאורך והן לרוחב. השלב האחרון הוא קירוי הפרגולה, מה שיקנה לה את צורתה הסופית.
כשמסתמכים על שירותיה של חברה מקצועית בתחום, ההליך לא אמור להיות מורכב יתר על המידה. לאחר התקנת הפרגולה, כמובן, נדרש לתת את הדעת על סוגיית התחזוקה שלה, בהתאם להוראות המתקינים: אין לשכוח שהפרגולה, למרות יתרונותיה, חשופה לפגעי מזג האוויר, ולכן נדרש להשתמש אחת למספר חודשים בחומרים ייעודיים על מנת לחזק אותה. כמובן שכל שאלה או סוגיה ביחס לפרגולה אפשר להפנות לחברה שביצעה את התקנת הפרגולה הלכה למעשה.